Marty Cagan

Marty Cagan

Marty Cagan, yazıları, konuşmaları, tavsiyeleri ve danışmanlığı aracılığıyla, diğer şirketlerin başarılı ürünler yaratmalarına yardımcı olma arzusunun peşinden giderek, Silicon Valley Product Group’u kurmadan önce, Hewlett-Packard, Netscape Communications ve eBay’in de aralarında bulunduğu dünyanın en başarılı şirketlerinde ürünleri belirleme ve geliştirmeden sorumlu üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Marty, Hewlett-Packard Laboratuvarları’nda bir yazılım mühendisi olarak kariyerine başladı. HP’nin ardından, o zaman genç bir şirket olan Netscape Communications Corporation’da internet sektörünün doğuşuna şahitlik etme fırsatını yakaladı. Yakın zamanda, eBay’de şirketin global e-ticaret sitesinin ürün ve hizmetlerini belirlemekten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Kariyeri boyunca mühendislik, ürün yönetimi, ürün pazarlama, kullanıcı deneyimi tasarımı, yazılım testleri, mühendislik yönetimi ve genel yönetim dahil olmak üzere, modern yazılım ürün organizasyonundaki pek çok görevi yerine getirdi ve bu görevlerin yöneticiliğini üstlendi.

SVPG’deki işinin bir parçası olarak, belli başlı konferanslara ve dünya genelindeki ileri gelen şirketlere konuşmacı olarak davet ediliyor.

Marty, Santa Cruz’daki Kaliforniya Üniversitesi Bilgisayar Bili-mi ve Uygulamalı Ekonomi Bölümleri (1981) ile Stanford Üniversitesi Yönetim Enstitüsü (1994) mezunudur.

Marty Cagan Kitapları