Zeynep Bilgiç

Zeynep Bilgiç

Zeynep Bilgiç, 2020’de kurumsal yapıyı bırakarak kendi girişimini hayata geçirdi. Globalde tercih edilen yeni çalışma modellerini Türkiye’de de yaygınlaştırmak, karma işgücü modeliyle hem şirketler için kronik hale gelen “yetenek kıtlığı” problemine çözüm bulmak hem de bireylerin esnek ve iyi şartlarda çalışma ihtiyacına hizmet etmek amacıyla, bir startup olan “Workflex”i kurdu. Bilgiç, bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek kadın Teknoloji Girişimcisi oldu.

Şirketlerle yetenekli insanları/bağımsız profesyonelleri, dönemsel-proje bazlı olarak özel algoritmasıyla ve yarı insansız olarak eşleştiren Workflex’in Kurucusu ve CEO’su olan Bilgiç; Bahçeşehir Üniversitesi ile özel bir işbirliği yürüterek 2022 Ekim ayı itibarıyla başlayan ve lisans öğrencilerine sunulan, 2023 Güz döneminde de yeni öğrencileri ile devam eden “Freelance Çalışma” konulu 14 haftalık seçmeli dersin tasarımını ve liderliğini üstlendi. Teknoloji, eğitim ve iş hayatındaki kadınlara yönelik STK’larda üstlendiği görev ve gönüllülük çalışmalarıyla birlikte Great Place to Work ve Deloitte gibi global markaların Türkiye ofisleriyle işbirliği yaparak iş dünyasını analiz eden önemli araştırmalara liderlik etti. Şirketlere çalışma hayatının geleceği ve yeni çalışma modelleri ile ilgili seminerler vermeye, konferanslarda konuşmacı olarak yer almaya devam ediyor.

İş dünyasındaki tüm profesyonellere, yönetim kadrolarına ve yeni nesil yetkinlik becerilere sahip gençlere kılavuz niteliğinde yazdığı “Freelance Çalışma” konulu Madem Yeri ve Zamanı Geldi Bilgiç’in ilk kitabı. Marmara Üniversitesi İktisat mezunu olan ve Manchester Metropolitan Üniversitesi Business School UK’ de yüksek lisans eğitimini tamamlayan Bilgiç, evli ve iki çocuk annesi.

Zeynep Bilgiç Kitapları

105.00 TL 150.00 TL